Tyck till!
Alla-Hjartansdag-webben

Alla hjärtans dag 14 /2

Alla hjärtans dag är en dag som skall ägnas åt den man älskar eller tycker om. En dag man gör något extra åt någon speciell!

Ett kärlekstips  och ja vi håller med Casanova att choklad är mer uppiggande och njutbart än champagn. Så vad kan vara mer kärlek än att bjuda sin kära på en riktigt hembakad chokladig chokladtårta.

Chokladtårtornas chokladtårta
SMET:
Chokladtårtornas chokladtårta med extra allt!
250 g mörkchoklad
5 ägg
1 msk vetemjöl
200 g smält smör
3 dl strösocker

GLASYR:
1 dl vispgrädde
150 g mörkchoklad
25 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader C
Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget , rör ned dem med en sked. Blanda försiktigt i mjöl, smör, socker och blanda till en slät blank kräm. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten och den stelnar när den har svalnat.
Baka gärna kaka dagen före så att den hinenr gotta till sig ordentligt :)

Glasyr: Koka upp grädden til glasyren och ta från värmen. Bryt ned chokladen i grädden rör så att den smälter ned ordentligt. Klicka i smöret och rör ned det. Rör ned florsockret. Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyren på tårtan.

Njut med en klick vispad grädde!

Lycka till !

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.