Tyck till!
20140912-121457.jpg

En positiv trend firar fem år på Gällöfsta!

PRESSMEDDELANDE 2017-02-01

Idag är det den Vegetariska Dagen. Den 1 februari varje år uppmärksammas den vegetariska matens förtjänster både för den som njuter av den och för vår miljö.

På Gällöfsta Konferens i Kungsängen firar det vegetariska temat ”Meatless Friday” fem års jubileum. Ett grepp som inte enbart möttes av applåder till en början säger Charlotte Weding-Bode, VD på Gällöfsta Konferens
– Det var faktiskt en del motstånd i början. Vi var först ut bland konferensanläggningarna i Sverige att basera en hel måltid enbart på grönt, utan proteinerna som de flesta av oss är så vana vid, så det fanns en och annan gäst som var lite tveksam till att tvingas att avstå från kött. Vi började med det som idag kallas för ”nudging” utan att veta om det! Numera är vår Meatless Friday både välkänt, erkänt och uppskattat av våra gäster och konferensköpare. Och vi känner att vi både gjort ett statement för miljön och lyft fram hur gott, spännande och mättande vegetarisk mat är. Vi kommer absolut fortsätta resan att utveckla vårt erbjudande med välmående både för kropp, själ och vår gemensamma miljö i fokus.

Den vegetariska dagen kommer uppmärksammas på Gällöfsta Konferens med en helt igenom vegetarisk lunch säger kökschef Daniel Nylund. Daniel förtydligar att de använder mjölk, ägg, smör och ost i matlagningen.  Vårt koncept ”Meatless Friday” lever absolut vidare, säger Daniel..

Vill du veta mer kontaktar du Charlotte Weding-Bode Tel: 070-377 95 61

 

 

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.