Tyck till!
bokbord

Weekend: Häxans Trädgård 19-20/5

I en värld av magiska växter och hälsobringande kurer!

I maj, just när naturen exploderar av blommor och grönt, välkomnar vi  Hella Nathorst-Böös , författare, journalist och hobbyhäxa till Gällöfsta Herrgård.

En helg fylld av kunskap kring läkande växter och naturliga krafter. Följ med på Örtvandring i våra omgivningarna där Hella  berättar om läkeväxters fascinerande historia och hur de kan användas för bättre hälsa.

Under helgen bekantar vi oss med eteriska oljor och blandar varsin individuell parfym. Vi tillverkar även eget vårdande läppcerat och vispar ett fluffigt bodybutter. Allt tillverkas av ekologiska, vegetabiliska råvaror. Med dig hem får du då tre egentillverkade lyxiga hudvårdsprodukter, helt utan skadliga kemikalietillsatser.

I lördagskvällens mörker samlas vi runt öppen eld utomhus. Då berättar Hella mer om hur magi funkar och de som vill, deltar i en enkel magisk ceremoni.
Maten på Gällöfsta är alltid   baserade på det naturliga, som visar hänsyn för vår miljö, och omsorg om dina smaklökar. Hella kommer under denna förtrollande helg  ha ett örtfinger med i kockens gryta…

Du behöver inte tro på magi för att följa med på en tur bland naturens förtrollande dofter och våra urgamla traditioner. Hella ger dig nya ögon  att se på det som växer omkring oss. Vackra blommor, ståtliga träd och förargligt ogräs  får ny mening och du får kunskap om  hur du använder våra vanligaste läkeväxter i matlagning och hudvård.

Du som vill väcka din inre häxa under en rofylld herrgårsdweekend
boka din plats Här >>

Hella Nathorst-Böös är författare, journalist och hobbyhäxa. Hennes bok “Häxans Trädgård – läkeväxter förr och nu” blev den mest sålda trädgårdsboken 2016. Uppföljaren “Häxans Hus – handbok för ett giftfritt liv” är också en succé.

Läs mer om Hella på haxanstradgard.se

 

 

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.