Tyck till!

Jo då, bloggen lever visst!

IMG_2467

Trevlig sommar var det senaste jag skrev….nu är sommaren över och hösten har börjat att kännas i sinnet.
Det kanske låter deppigt, men det är det inte, inte för en kock i alla fall.
Vilt och svamp finns i mängder, och suget efter vita viner och rosé har bytts ut mot röda viner, tända ljus och en och annan kopp te.
Augusti och september stavas “hektisk period” på jobbet. Men ni som läst bloggen förr om höstarna vet det redan. Så jag ska inte upprepa det i år. Inte heller några bilder på sommaråre (vilket i vanlig ordning var fantastiskt). Istället så ska vi gå direkt på ett vintips och en druva med stor potential.
I nordvästra Italien, ligger Piemonte. Där är nebbiolo kungen bland druvor med Barbarescco och Barolo som de riktigt stora vinerna. Dock så är det så att nästan hälften av druvorna som odlas är den lättare druvan barbera. Efter sangiovese så är det Italiens mest odlade druva. Den ger ofta ett fruktdrivet vin, med fina körsbärstoner. Det kommer allt mer seriösa viner gjorda på barbera och den klättrar i status.

Denna fredags dryckestips: Barbera del Monferrato, Piemonte, Italien nr: 74960 pris 109:-, alc 13,5%
För att vara en barbera så är detta vin relativt kraftigt. Mörka mogna körsbärstoner, med trevlig fatkaraktär och viss örtighet. Druvan lämpar sig bra till fläsk och kyckling, eller till tomatbasserade pasta rätter som till exempel lasagne. Flaskorna på bilden skall just avnjutas med lasagne nu i helgen.

IJodåbloggenlevervisstochjagåterkommerinomkort-skål

 

Lämna kommentar

DEVELOPERS COMMENTS PLUGIN fakir.name

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.