Tyck till!

Naturliga smaker

img-07 img-08

Ett smakfullt och njutningsfullt sätt att upptäcka det naturliga Gällöfsta är genom vårt kök. Vår kökschef Daniel Nylund (som blir jätteglad om du följer hans blogg) drivs av en passion för det naturliga, som visar hänsyn för vår miljö och omsorg om dina smaklökar.

Vi visar självklart hänsyn mot miljön genom ett aktivt miljöarbete som berättigar oss till Svanenmärkning, men vi utvecklar ständigt vårt miljötänk – inte minst i vårt kök.

Meatless Friday

Vi har valt att utesluta kött ur vår fredagsslunch som ett sätt att bidra till mindre miljöpåverkan genom minskade utsläpp av växthusgaser. Det är ett litet steg menändå ett viktigt statment för oss. Det ger oss även en chans att visa att en måltid utan kött kan vara en både välsmakande och nyttig upplevlese utan att vara präktigt tråkig.

Säsongens naturliga variation

En gång för längesedan – innan vi började skicka fisk från våra hav till Japan tur och retur och hämta lastbilar med kött och jordgubbar från kontinenten året runt – så åt vi det som fanns bäst och mest här och nu. Säsongsvariation på riktigt alltså, och så försöker vi skapa menyer på Gällöfsta.  Tomater är ju godast om de är ekologiska och det är de alltid hos oss. Det gör gott både för gommen och miljön!

Det vi kan lova dig är gastronomiska upplevelser som utgår från det naturen runt oss ger under årstidernas växlingar, råvaror från utvalda samarbetspartners komponerade i rätter som baserar sig på SMAK. Det finns toner och noter att uppleva i vårt köks kompositioner – toner som du inte visste fanns.

Välkommen till bords!

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.