Tyck till!

Förena nöje med nytta

En konferens hos oss ute på landet blir ett tillfälle för gruppen att skapa resultat och bygga naturliga relationer i en miljö där det är lätt att må bra. Det är en investering i tid och möjligheter. Och även tiden utanför mötesrummet med den formella agendan är en del av helheten. Använd den väl! Vi har ett stort antal aktiviteter som förenar nytta med nöje. Dessutom kan vi erbjuda unika och djupgående teambuildningaktiviteter tillsammans med processledare från vårt systerbolag Gällöfsta Perlan Ledarskap

Yoga – ett skönt tillval till ert möte

Yoga en utmaning i att vara här och nu – som ger skön belöning i form av energi åt dig själv och gruppen. Vi har egna yogainstruktörer som hjälper er att med enkla övningar mjuka upp axlar och nacke, stressa ner och fylla kroppen med syre. Det räcker med 10-15 minuter för att ge energi till hela mötesdagen. Är vädret fint kör vi självfallet utomhus i trädgården, är det ruggigt håller vi oss inne.

Välj i från vår Yoga meny

Energi på ett kick
Varje deltagare sitter eller står vid sin konferensplats, kräver ej ombyte. Enklare yogaövningar som mjukar upp, stressar ner och ger energi och syre till kroppen med fokus på axlar och nacke.

Går att boka när som under dagen – gärna ihop med fikapaus på förmiddagen eller eftermiddagen

Tid: 10-15 minuter utan matta

Energi och fokus
Kräver ej ombyte men det är en fördel med mjuka kläder. En serie med yogaövningar som mjukar upp, stressar ner och fyller på med energi och syre till hela kroppen. Fokus på andning, axlar, nacke, rygg samt solhälsningar.

Tid: 25 min på matta

Fylld av energi och fullt fokus
Ombytt till mjuka träningsvänliga kläder. En mjuk yogaklass med andningsövningar och yogaövningar anpassade till gruppen som ger er energi och fullt fokus
inför mötesdagen eller som en avstressande klass att runda av mötesdagen med.

Tid: 55 min på matta

Välkommen med din förfrågan  Här >>

 

 

 

 

 

 

Sillkungens Sill-och snapsskola

För 100 år sedan ägdes Gällöfsta Herrgård av Grosshandlare Otto Ameln, en driftig man som en gång var med och drev fiskfabriken som skulle bli ABBA. Det sägs att grosshandlaren på Gällöfsta kallades för Sillkungen i folkmun och hans lillebrors sonson Kalle fick ge namn till en av Sveriges mest kända produkter – Kalles Kaviar.

Sill och snaps går ju liksom hand i hand. Och för båda gäller att mycket av hemligheten ligger i kryddblandningen, hemligheter som har anor från förra seklets Gällöfsta Herrgård.

Om du någon gång avnjutit vårt julbord så vet du att vi älskar att föra den 100-åriga traditionen vidare, med egna specialrecept och nya smaker av den godaste inlagda sill som går att äta, i sällskap av hemkryddade snapsar som gör små glädjeskutt i gommen. Och nu kan du få ta del av våra hemligheter!

I Sillkungens Sill & Snapsskola får ni får lära er om sillinläggning och snapskryddning och lägga in senapsströmming, förvandla Matjesill till tomat och sherrysill och inte minst – lära er Sillkungens special. Tillsammans med kunskap får ni förstås med er egen sill hem tillika med kryddblandning till vår snaps!

Boka Sillkungens Sill & Snapsskola – en aktivitet som gör dig till sillkung bland dina vänner.

Välkommen med din förfrågan >>

Antal deltagare: 6-25 personer

La table du Chef

 

Visst blir du nyfiken på vad som hamnar på bordet när kökschefen själv får välja bland råvaror och dryck?

Nu kan du få uppleva det tillsammans med Daniel Nylund, passionerad kökschef och sommelier på Gällöfsta.

Bordet är dukat med smakupplevelser, där ni får prova hans urval av ädla bubblor och trevliga viner tillsammans med säsongens bästa råvaror. Daniel kåserar och guidar er in i vår värld av grönt, skönt och välsmakande.

Välkommen till ett kulinariskt möte vid kökschefens eget bord!

Musikfrågan – så heter låten

En härlig poängjakt med frågor och sång där lagen forcerar genom kända pop-, rock och schlagerklassiker varvat med en och annan gammal tv-signatur.  Passar perfekt som avslutning på en hektiskt konferensdag, uppvärmning inför middagen, till kaffet eller pubaftonen.
Tävlingen ger deltagarna en chans att få sjunga med och dela ut trevliga kommentarer till trubaduren som naturligtvis också är allsmäktig domare.

Tid för denna aktivitet är ca en timme.

Antal deltagare: 5-99 personer

Kräftkalas på familjen Bångs vis

På 1920-talet ägdes Gällöfsta Herrgård av Lars Gustav Bång, Han var en riktig livsnjutare och ställde till gärna till med kalas  av olika sorter. Familjen Bång gjorde dock alltid saker på sitt sätt. När Albert Engström sa att kräftor gick bäst, ja rentav kräva brännvin, så ville Bång ha riktigt gott öl. Och att bara äta kräftor kunde ju ingen bli mätt på. Så när det var kräftkalas hos Bång fick en av gårdens oxar plikta med sitt liv och traktens ölbryggeri blev genomsökta på sitt bästa malt och humle.

Ingen dum idé alls tycker vi. Både kräftor och oxfiléer av bästa sort finns utanför vår dörr och dessutom växer antalet lokala mikrobryggerier i en rasande takt, så utbudet av lokalproducerat och riktigt gott öl är snart i klass med för 100 år sedan.

Så nu vill vi bjuda dig på Kräftkalas på Familjen Bångs vis. De läckert röda kräftorna, det bästa på oxen och en smakresa bland nya ölsorter från landets små bryggerier. Spännande, annorlunda och definitivt underbart gott!

Ladda ned pdf >>

Välkommen med din förfrågan >>

Antal deltagare: 5-100 personer

Aktiviteter_sot_provning_gallofstar_icon
Läs mer

En söt provning

8 - 25 personer

En söt provning

Kaka på fot – det kallar vi i bland dessertvinerna, sött och gott efter maten. Men vilken dryck passar egentligen till vilken dessert? Hur fungerar smaklökarna? Vi reder ut begreppen och provar 3 olika klassiska dessertviner. Vi parar i hop dem 3 tillika desserter där 1+1=3

Denna provning kan också genomföras i tävlingsform, där vinerna provas blint och därefter paras ihop med lämplig dessert.

Antal deltagare: 8 - 25 personer

Bli kock för en kväll

Under ledning av vårt skickliga och glada kocklag tillagar ni en inspirerande trerätters meny med spännande råvaror och metoder. Ett unikt tillfälle att få tips, råd och kunskaper i den gastronomiska världen. Gör något festligt, lärorikt och vansinnigt roligt tillsammans.

Ladda ned PDF >>

Antal deltagare: 10 - 12 personer

En grilliant afton med BBQ

Om du trodde BBQ endast hör sommaren till så tänkte vår kökschef nu ändra på det. Han sätter er i arbete i köket med såser och allehanda marinader innan det bär av ut till grillen. Himlens stjärnor lyser upp, marschaller sprakar och grilldoften blandas med den härliga kvällsluften.

 

Antal deltagare: 10 - 16 personer

Kockduellen_icon
Läs mer

Kockduellen

15 - 40 personer

Kockduellen

En riktig lagtävling – gruppen delas in i fyra lag och varje lag utser 3-5 deltagare som nu ska bilda det duellerande laget. Utifrån en råvarukorg ska nu lagen åstadkomma kockduellens bästa varmrätt. Övriga lagmedlemmar hejar på med glada hejarop och kanske ett och annat kökstips.

 

Läs mer om våra matlagningsaktiviteter här >>

 

Antal deltagare: 15 - 40 personer

Restaurangkampen_icon
Läs mer

Restaurangkampen

50 - 100 personer

Restaurangkampen

En riktig lagtävling för den stora gruppen. Gruppen delas upp i lag och duellerar mot varandra i fyra olika grenar så som kockduellen, blindprovning, servitörsloppet och en gastronomisk promenad. Låt bäste lag vinna!

 

Läs mer om våra matlagningsaktiviteter här >>

Antal deltagare: 50 - 100 personer

Aktiviteter_spontant_gallofsta_icon
Läs mer

Något spontant

Saker som alltid finns att göra

Något spontant

Herrgården – ett helt hus fyllt med sällskapsrum Biljard  |  Wii-spel  |  Jakobsbar

Trädgården är vår oas som bjuder in till lekfullhet och kontemplation Boule  |  Schack  |  Kubb  |  Krocket  |  Badminton  |  3-kamp

Hälsa
Gym  |   bastu

Naturens möjligheter
Motionsspår 1,5 km  |  Naturstig 3 km  |  Friluftsbad  |  Golf, Kungsängens golfbana 7 km

 

Antal deltagare: Saker som alltid finns att göra

Tranings puff
Läs mer

Egen träning

Promenader, löpning, bad, gym, cykling, golf

Egen träning

Efter en dag i möten är det dags för kroppen att få komma i rörelse. I vår energigivande natur med urskogen runt hörnet erbjuds flera härliga möjligheter till promenader och löpträning.

Inomhus finns vårt gym med bastu. Bada utomhus kan du göra i Mälaren, 5 minuter från Herrgården.
Och har du med dig golfbagen erbjuder vi två fina anläggningar på nära avstånd.

SPÅR
* Upplyst 15, km spår.
* Grusvägen med sträckan Herrgården till Kyrkan och tillbaka, 6 km.
* Terrängstig 3,5 km.
* Livgardets löpspår med t/r Herrgården, 1,5 mil.

SIMMNING
Mälaren ligger 5 minuters promenad väg från Herrgården där strandkanten och bryggor erbjuder sim- och  badmöjligheter.

CYKLING
Fina cykelmöjligheter finns det gott om. Både i terräng och på skyddad landsväg.

TRÄNING INOMHUS
Gym och Bastu
I hotellet finns ett mindre gym som är utrustat med Crosstrainer, Löpband, Motionscykle, Vikter, Hantlar, Pilatesbollar, Gummiband. Här finns även vår bastu.

GOLF
BroBålsta Golfklubb  12 km
Kungsängens golfbana 7 km

 

 

 

Antal deltagare: Promenader, löpning, bad, gym, cykling, golf

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.