Tyck till!
abba-5-minuterssill-beskuren

Krämig löjromssill till Påskens buffé

Det är nog första gången vi gör reklam för en specifik råvara. Men med Abbas 5-minuters sill får du snabbt till en riktig lyxsill med löjrom i såsen till Påskens buffé

Ingredienser; 6-8 personer
420 g 5-minutersill (1 förpackning)
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
0,5 dl finskuren gräslök
0,5 st vitlöksklyfta
50g löjrom
0,5 nymald vitpeppar

Tillagning
Häll av lagen och låt sillen rinna av. Skär i 2 cm breda bitar.
Blanda yoghurt och majonnäs, gräslök, pressad vitlök och löjrom. Spara lite löjrom till garneringen.
Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Blanda ned sillen och låt den stå till nästa dag

Glad Påsk!

LITE ROLIG KURIOSA
På tal om Abba  – Vad har Gällöfsta för kopplingar till galtar och Kalles Kaviar?
År 1913-1917 ägdes Gällöfsta av Grosshandlare Otto Ameln. Han var sonson till grundaren av Bröderna Amelns konservfabrik, som sedan fick namnet ABBA. Otto lämnade ledingen för bolaget 1913 för att helt ägna sig åt lantbruk. Hans bror Christian, som var VD för företaget, kom att få en sonson (1945) som fick namnet Carl och som blev förebilden på ”Kalles kaviar”, som lanserades 1954. Otto lät bygga en vädermotor nere vid stranden den pumpade vatten till en betongbassäng på berget bakom den nuvarande konferens- och hotellbyggnaden. Genom rörledningar från bassängen försörjdes både trädgården och ladugården med vatten.

Här läser du mer om Gällöfstas Historia>>

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.