Tyck till!
Svin_rondell

Plötsligt stod det ett svin i rondellen

 “Pressmedelande”

För 10 år sedan dök det upp en hund i Linköping. En hund som snart nog valpat av sig till varenda rondell i vårt långa land. De kunde se ut precis hur som helst och som regel höll sig skaparna av konstverken helt anonyma, i sin tysta protest mot regler för vad som är “fint” i det offentliga rummet.

Nu har någon tagit sig friheten att installera ett hejdlöst kolorerat svin i vår lilla rondell. Vi har försökt nå någon ansvarig på Gällöfsta för mer information!

Vi fångade Lasse Korhonen, fastighetsansvarig i farten: Var kommer svinet ifrån?
-Jag har faktiskt ingen aning. Den bara stod där när jag kom tillbaka från semestern. Varken Micke eller Oskar, säger sig veta något. Men om jag ska var ärlig så är det bara bra gjort – för den syns! Svinbra helt enkelt.

Vad säger VD Charlotte Weding Bode om tilltaget?
-Jag tycker det är lite kul faktiskt. Den som gjort sig besväret har ju koll på vår historia – Gällöfsta hette förr i tiden Gieltelösta, vilket lär betyda “öppen plats för svin”. Så tydligen är detta en plats där man haft svinuppfödning och vildsvin har vi i skogen runt oss än idag. Dessutom är det en bra vägvisare till vår Mälarentré! Så jag säger grymt bra gjort!

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.