Tyck till!
image

Så faller jag igen…

Världen över så hyllas den, den jästa druvmusten. Det finns tiotusentals förståsigpåare, kunniga, oerhört kunniga och sådan som tror att de är kunniga…Proffs, handlare, sommelierer, samlare, vardagskonsumenter. Alla med sin egen relation till de ljuva dropparna. Jag vet inte i vilken av ovannämnda kategorier som jag själv ska placeras. Jag vet bara att ibland öppnar man en flaska och ur den kommer ren magi. Vid andra tillfällen så har jag betalat en hygglig slant för en pava, bara för att sedan ifrågasätta mig själv, varför jag lägger ned pengar på att dricka jäst saft.
Men så faller jag igen… stoppar näsan långt ner i ett glas, som jag snurrar runt, runt. Tar in doften av mörka bär, fatlagring och kryddighet. Ljuvligt.

Dryckestipset: Brunello di Montalcino La Fuga 2010, nr: 12330, pris 299:-
Jag undviker att kalla det för veckans dryckestips, då jag inte har tipsat om något sedan i somras.
2010 anses av många proffs vara en riktigt bra årgång för Brunello di Montalcino-viner. Så också denna, som med fin utvecklad kryddighet, härligt torkade körsbär och fina fattoner, var en riktig fullträff. Ja, dessa viner är inget du hittar för en jättebillig peng. Men unna dig någon gång då och då…det är ju det, det går ut på.

Hemmapappan kåserar…

Lämna kommentar

DEVELOPERS COMMENTS PLUGIN fakir.name

Information footer

Gällöfsta Konferens erbjuder två mötesplatser: Gällöfsta Kungsängen – en modern konferensanläggning och anrik herrgård på landet, samt Gällöfsta City - en mötesoas mitt i citypulsen vid Stureplan. Två mötesplatser med olika karaktärer men med samma grundfilosofi – att ge rum åt naturliga möten.