Vår helpension

Det här menar vi med helpension!

Egentligen är begreppet helpension lite konstigt. För ärligt talat kan det ju skilja mycket på kaka och kaka, smak och smak, känsla och känsla. När du bokar helpension hos oss är det detta som väntar dig.

NÄR DU KOMMER HIT
Kanske har du startat din dag med att gå upp tidigt, kastat i dig en coffee-to-go och rest långt för att komma hit. Du kommer säkert ta ett djupt andetag i den friska lantluften och sträcka på stela leder när du promenerar mot herrgården. Förmodligen kommer kroppen berätta för dig att den skulle uppskatta något i magen och något uppfriskande i strupen för att ladda på med energi inför konferensen eller utbildningen. Och det kommer den att få. När du kliver in väntar vår ankomstbuffé med hembakat bröd av olika sorter, goda pålägg, frukter och juicer, nybryggt kaffe, the och fikabröd. Bättre start kan du inte få.

NÄR DET BLIR LUNCH
Om du tänker som vi så ser du fram emot lunchen. Ett välkommet avbrott som både får kroppen och själen att må gott och ger ny kraft åt tanken. Du tar för dig av vår  mycket uppskattade salladsbuffé  fyllt av fräscht och grönt. Varje dag har vi en god soppa, purfärskt bröd och ostar. Du får varmrätten serverad vid bordet och våra rätter komponeras av ekologiska och och noggrant utvalda råvaror baserade på säsongens smaker. Naturligt gott som vi säger. Kaffe och kaka på maten avnjuter du i vår vackra herrgård.

NÄR SUGET GÖR SIG PÅMINT
Framåt eftermiddagen sitter alltid en fika bra. Kaffe, the, juicer, frukter, nötter och bakverk av olika slag och sorter står uppdukat. Bakverken skiljer sig från dag till dag så du får variation. Vill du göra något lite extra extra av fikapausen så kan du ställa till med ett kaffekalas – en riktig upplevelse från förr. Då bullar vi upp med sju sorters kakor, bakverk och tårta!

NÄR DET BLIR DAGS FÖR MIDDAG
Vår kökschef och våra kockar brinner för att komponera rätter som gör gott både för dina smaklökar och för vår miljö. Dofter, färger och smaker som fångar säsongen och din själ. Du avnjuter en 3-rätters middag i herrgårdens vackra matsal och vill du förhöja totalupplevelsen ännu mera så väljer gärna vår restaurangchef ut passande viner från vår ekologiska vinlista. Ekologiska viner som passar perfekt till maten för kvällen.

NÄR DET ÄR DAGS ATT SOVA
Då gör du det i våra gemytliga enkelrum. Sängarna från Småland garanterar skön sömn åt den kräsnaste kropp. Den friska luften på landet, de naturliga omgivningarna och den belåtna magen gör säkert sitt till.

NÄR DAGEN GRYR
En god start på dagen är bland det bästa man kan få – och många rankar en god hotellfrukost som något som ger lite guldkant åt livet. Och vi vill inte göra dig besviken. Frukostbordet är stort och härligt – fyllt av allt man kan önska sig. Ta för dig av det goda, häll upp en rykande het kopp kaffe ur kopparpannan och känn hur kroppen och själen vaknar till. En bra start som kommer ge dig och dagen chansen att bara bli bättre och bättre.

NÄR ELLER OM DU VILL SVETTAS
Bastu – både herr och dam ingår förstås i helpension, så även vårt lilla gym. De underbara omgivningarna, naturen, den friska luften och motionsspåret likaså.

Varmt välkommen!