fbpx

Hur en tomat kan förbättra din produktivitet

Har du hört talas om pomodoro-tekniken? Den utformades av italienaren Francesco Cirillo på 80-talet och kan förbättra din effektivitet och produktivitet.

Enligt pomodorotekniken ska du dela upp ditt arbete i fyra perioder à 25 minuter med 5 minuters paus mellan varje pass. Efter fyra perioder tillåter du dig att ta en längre paus på 30 minuter. Att medvetet blanda aktivitet och vila gör susen för jobbet du ska få gjort.

När det är dags för paus är det bra om du lämnar din arbetsplats. Du kan ta en kopp kaffe, gärna lite frisk luft utomhus och sträcka igenom kroppen. Det viktiga är att du gör något som får dig att slappna av och vila tankearbetet. Hjärnan blir nämligen effektivare när den får små korta pauser. På Gällöfsta Konferens erbjuder vi pomodoro-tekniken i våra konferensrum där du hittar små tomatformade kökstimers.

Att tomat på italienska har fått ge namn åt metoden beror nog på att Francesco hade en kökstimer utformad som en tomat när han uppfann metoden. Och du kan ladda ner din pomodoro på App store.
Lycka till med ditt effektivare liv!

Fler nyheter