Återinförda restriktioner från och med den 23 december – vad gäller?

Återinförda restriktioner från och med den 23 december – vad gäller?
december 9, 2021 charlotte

De senaste  restriktionerna som regeringen utfärdat (23/12-21)  för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, gäller i regel inte för företag och organisationers egna möten och konferenser. Om ett företag däremot väljer att bjuda in allmänheten till exempelvis ett seminarium, så räknas det som en allmän sammankomst.

Restriktionen i antalet deltagare gäller alltså rent formellt inte företags egna möten som inte allmänheten har tillgång till, och det är upp till varje företag att bedöma risken för smitta i de möten de arrangerar och agera därefter.

Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, möblera och duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer.

Servering av mat eller dryck inomhus får endast ske till besökare som sitter ner vid ett bord, en bardisk eller liknande. Besökare får dock hämta mat och dryck vid en disk, en buffé eller liknande, om det kan ske utan att trängsel uppstår och med minst en meters avstånd från besökare som sitter ned. 

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen  genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner minsta sjukdomssymptom.

Våra åtgärder läser du mer om här >>

Välkommen!

/Team Gällöfsta