Bienvenue till bords!
Vecka 40
Måndag
Sallad på gurka, kikärtor, samt groddar
Dagens vegetariska soppa
Kyckling serveras med ingefärsaioli, sojamarinerade grönsaker och ris, samt kålcrisp
Serveras på tallrik
Tisdag
Rostad sötpotatis med frön, örter och bakad lök
Dagens vegetariska soppa
Chili sin carne, serveras med majstortilla, picklad lök, rostad majs och limekräm
Serveras på tallrik
Onsdag
Rostade rotfrukter med parmesandressing
Dagens vegetariska soppa
Brässerat högrev, serveras med potatispuré, rödvin, svamp och lök
Serveras på tallrik
Torsdag
Rostad ratatouille med örtkräm
Dagens vegetariska soppa
Kökets fisk och skaldjursgryta, serveras med krutonger och aioli
Serveras på tallrik
Fredag
Sallad på svenska tomater och svensk mozzarella
Dagens vegetariska soppa
Vegetarisk lasagne med linser och bönor, serveras med tomatsås och örtsallad
Serveras på tallrik
God appétit!
Lunchen serveras oftast måndag till fredag kl 11.30-13.15. Pris 150 kr
Börja med den vegetariska soppan, njut av allt det gröna från våra tallrikar och fat, hembakat bröd och dagens varmrätt.
Efter maten bjuder vi på kaffe och liten kaka.
Välkommen till en svensk herrgårdsbistrå med franska influenser.
Här lagar vi mat som förenar det genuint svenska och klassiskt franska köket och serverar den i anrik herrgårdsmiljö. Redan på 1700-talet när vår herrgård byggdes var det franska köket tongivande på den gastronomiska kartan – och det är ett arv som vi självklart vill bevara och dela med oss av
//Gällöfstas glada kockar