Naturen kryllar av ätbara växter, men vilka växter går att äta? Hur smakar de och hur kan de användas?
I denna workshop får du lära dig att identifiera ett antal vilda ätbara växter. Vi luktar och smakar oss igenom nygammal kunskap i syfte att du som deltagare ska känna dig trygg att använda och utforska naturens skafferi. Vi ger tips på olika sätt att bevara och berika naturens smaker året runt, men med fokus på den flora som finns representerad i närområdet, och i den säsong som aktiviteten genomförs.
Aktiviteten leds av utomhuskocken Linus Palmqvist. Linus har en bakgrund som lärare i utomhuspedagogik och närmare 25 års erfarenhet av friluftsliv. Under de senaste 10 åren Linus fördjupat sig i naturens skafferi och hur man kan få växterna att smaka så gott som möjligt. Låt dig inspireras av hur vilda växter kan användas på ett nytänkande sätt i matlagningen.
Genomförs av Naturens hemligheter
Tid: 60-90 minuter
Antal personer: max 50 deltagare
När: April-juli
Pris: Offert